STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.07.2013., petak


Vjerovali ili ne, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar prošle je godine od obveznih doprinosa poduzeća utržila šest milijuna kuna!
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Vjerovali ili ne, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar prošle je godine od obveznih doprinosa poduzeća utržila šest milijuna kuna!

Hrvatska gospodarska komora koja je trebala biti motorni pokretač hrvatskog gospodarstva nije pridonijela poboljšanju poduzetničke i ulagačke klime u Republici Hrvatskoj, a i poduzetnici je sve više prozivaju iz razloga što ih opterećuju nametom za komoru. SHZ smatra da članstvo u komori treba biti dobrovoljno kao što je naprimjer u susjednoj Sloveniji.



Vladajuće elite u Hrvatskoj i dalje iscrpljuju narod preko poreza i raznih nameta samo zbog orgijanja koje im se toliko omililo, a ne vide da su i same žrtve dok se poigravaju vlastitom zajednicom.

Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. Utoliko, hrvatske elite su silno angažirane oko rasprodaje preostale nacionalne imovine.

ŠOKANTNI PODACI O RADU JEDNE OD NAJNEDODIRLJIVIJIH ZADARSKIH INSTITUCIJA

Zadarska HGK od članarina uzela 6 milijuna kuna!

http://www.voxportal.hr/vijest/zadarska-hgk-od-clanarina-uzela-6-milijuna-kuna/30627.html



Ostane li Linić pri svojoj odluci da ukine obvezno plaćanje članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori, jedna od podružnica kojoj bi se dobrano zatresli temelji bila bi - ova zadarska. Vjerovali ili ne, Županijska komora Zadar prošle je godine od obveznih doprinosa poduzeća utržila šest milijuna kuna! Toliko su firme Zadarske županije na ime doprinosa i članarina lani uplatile Županijskoj komori Zadar, što najbolje kazuje koliko Komora dobije novca samo od doprinosa ionako posrnulog domaćeg gospodarstva.

Članarine i do 5.500 kuna

Provjeravajući o kakvoj se svoti radi u lokalnoj Komori došli smo do brojke od nevjerojatnih šest milijuna kuna koju su nam potvrdili i u Županijskoj komori nakon što smo od središnjice HGK zatražili podatke o novcu utrženom od članarina i doprinosa poduzeća Zadarske županije. O tome koliko putovanja HGK koštaju firme koje izdvajaju sredstva za članarinu i doprinose najbolje kazuje podatak što su nam ga dali u Županijskoj komori o tome koliko su potrošili za dva sajma. Bilo bi lijepo saznati povratne informacije s tih sajmova, odnosno kakvu su konkretnu korist donijeli zadarskim tvrtkama.

Frapantan je i podatak koji se odnosi na broj zaposlenih u Županijskoj komori Zadar, a koliki je najbolje kazuje podatak o broju zaposlenika u susjednoj nam Gospodarskoj komori u Sloveniji. Naime, njihova Gospodarska zbornica ima 30 djelatnika, a samo zadarska 16! Čovjek bi rekao da će ovih 16 sretnika koji rade u Komori zadarskim gospodarstvenicima donijeti procvat, međutim, većina gospodarstvenika više ne vide korist od davanja članarine i sve se više žale na doprinose za koje malo što dobiju zauzvrat. Naime, prema preciznim podacima što smo ih dobili od HGK u Zadru, „prošle je godine fiksni dio članstva iznosio 5.402.000,00 kn, a varijabilni 633.000,00 kn što ukupno iznosi 6.035.000,00 kn“ - stoji u njihovom odgovoru na naš upit o tome koliko su novca prošle godine dobili od članarina i doprinosa.

Za plaće utrošili 1.742.319 kuna

Jednako je intrigantan i podatak o tome koliko su prošle godine utrošili na plaće, pa nam je u istom dopisu odgovoreno kako je za 16 djelatnika „za bruto plaće utrošeno 1.742.319,00 kn“. Ispada da je prosječna bruto plaća u Komori 9.000 kuna, što je fenomenalan standard za domaće prilike. Stoga nije čudno da je predsjednik Komore u tu atraktivnu instituciju uhljebio i svoju nevjestu. Sve u svemu, oni koji u ova teška vremena rade u Županijskoj komori kao od Boga su blagoslovljeni i stoga nije čudno da se mnogi otimaju za posao u ovoj ustanovi.
TROŠKOVI PUTOVANJA:

Za dva sajma potrošili 47.000 kuna!

Obzirom da se za Županijsku komoru Zadar najviše čuje kada njen predsjednik Dario Jurin napravi neki gaf ili kad odu na sajmove pa medijima pošalju razdragane fotografije s njih, u Županijskoj smo komori provjerili koliko su zapravo prošle godine potrošili na putovanja u inozemstvo. Nećete vjerovati, ali za samo dva sajma potrošili su 47.000 kuna! U odgovoru Komore tako stoji:

„Što se tiče troškova za inozemna putovanja, radi se o organizaciji i promociji hrvatskog gospodarstva na sajmovima u inozemstvu od kojih je ŽK Zadar organizirala sudjelovanje svojih članica na dva sajma: Sajam SOL u Veroni i Sajam RHEX u Riminiu, a ukupni troškovi iznose 47.049,99 Kn. Nekoliko putovanja u inozemstvo bilo je vezano uz sudjelovanje ŽK Zadar u projektima Europske unije i to: Projekt IPATECH – Miniaturization technology, a ta su putovanja kao i ostali troškovi financirani iz sredstava projekata“. Blago njima!

„SVOJTA“ U ZADARSKOJ HGK:

Jurin u Komori zaposlio nevjestu

O tome kako je lijepo raditi u Županijskoj gospodarskoj Komori kazuje i podatak da je njen predsjednik Dario Jurin tamo uhljebio i svoju nevjestu Mašu Jurin. Njeno ime možete naći pretražujući aktivnosti djelatnika Komore na njihovoj internetskoj stranici.

Provjeravajući je li doista riječ o „svojti“ šefa Jurina, saznajemo kako se radi o supruzi njegova sina koja radi u Odsjeku za međunarodne odnose. Logično, jer zašto bi Jurin ovako osjetljiv posao, od lokalnog i državnog, čak diplomatskog značaja o kojemu ovisi spas hrvatskog gospodarstva, prepustio nekom neznancu. Kada ga radi nevjesta, barem je siguran da će dobro putovati. Pardon, raditi.


Poslano

1. Vladi Republike Hrvatske
2. Ministarstvu financija RH


Zadar, 26. srpnja 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.